Μάριος Παπαδόπουλος Παιδίατρος Παιδοαλλεργιολόγος pedoallergoΜάριος Παπαδόπουλος
 
 
Παιδίατρος
Παιδοαλλεργιολόγος Παιδοπνευμονολόγος

 
 


Ιατρείο (+30) 210-6712009
Κινητό  (+30) 697-3225150
Λ. Δημοκρατίας 37
Νέο Ψυχικό

Έλεγχος εισροφήσεων στο αναπνευστικό


 

Η υποτροπιάζουσα εισρόφηση τροφής στο αναπνευστικό είναι μία ύπουλη κατάσταση που δημιουργεί μία λιγότερο ή περισσότερο ηχηρή συμπτωματολογία από το αναπνευστικό σύστημα.

Το παιδί μπορεί να έχει βήχα και θορυβώδη αναπνοή ή βράσιμο που επιδεινώνεται με τη σίτιση ή αμέσως μετά. Πολλές φορές τα παιδιά είναι ταλαίπωρα, με πολλαπλές ιατρικές επισκέψεις χωρίς να έχει τεθεί η διάγνωση.
Εισρόφηση τροφής μπορούμε να έχουμε σε φυσιολογικά παιδιά ή παιδιά με ανατομικά, νευρολογικά, ή άλλα προβλήματα.

Η τροφή ή το σάλιο οδηγείται κατά λάθος στο αναπνευστικό από διαταραχή της κατάποσης, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή μέσω επικοινωνίας της τραχείας με τον οισοφάγο που κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει.

Για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση αυτών των παιδιών ώστε να προλάβουμε την εγκατάσταση μόνιμων βλαβών από το αναπνευστικό απαιτείται συνεργασία επιμέρους ειδικοτήτων όπως παιδογαστρεντερολόγου, παιδοακτινολόγου και ωτορινολαρυγγολόγου.

 

Μάριος Παπαδόπουλος Η ιστοσελίδα μου: Παιδίατρος - Παιδοαλλεργιολόγος Παιδοαλλεργιολόγος Τ. Επιμελητής Τμήματος Αναπνευστικών και Αλλεργιολογικών Παθήσεων Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
Ιατρείο Δημοκρατίας 37 & Τερτσέτη 35 Νέο Ψυχικό, Αθήνα 15451
210-6712009, 6973225150 mmpapadopoulos@hotmail.com